Gör ditt boende till din pensionsförsäkring

Något vi kan vara säkra på som människor är att vi alla kommer att bli gamla någon gång. När du blir äldre kommer du med stor sannolikhet att sluta arbeta. Det kan därför vara en bra idé att kanske se över sin boendesituation.

Historiskt sett har alltid boende varit en väldigt bra investering och väldigt många som närmar sig pensionsåldern kan idag räkna med att tjäna sig en bra hacka när de väljer att sälja sin villa när barnen har flugit ur.

Läget 2018

Dagens försäljning av bostäder tar lite längre tid och det är inte lika självklart att du kommer få lika bra betalt som du skulle fått om du sålde bostaden 2016 när marknaden var som hetast, men som tur är har vi en lista på saker du kan göra för att maximera chansen och priset på din bostad.

Renovera badrummet

Ett äckligt badrum i en övrigt helt okej bostad kan verkligen göra att det blir svårare sålt. Därför kan det vara väldigt värt att renovera badrummet. Se till att välja en seriös hantverkare. Bor du i Stockholm kan vi rekommendera Dåderman Kök och Badrum som sysslar med badrumsrenovering och köksrenovering i Stockholmsområdet.

Renovera köket

Precis som med badrum kan ett ofräsht kök fälla hela affären. Ett kök från IKEA är väldigt prisvärt och kan lätt byggas utav dig med hjälp av vänner och familj. Att göra något kan vara ett roligt sett att umgås på.

Placera ut växter i huset

Att pynta huset eller lägenheten med växter kan ge ett annat liv och känsla. En hemtrevlig känsla som många kommer att uppleva som positiv.

Putsa fönstrerna

Att ha fräsha fönster kan göra så att ditt boende upplevs ljusare och fräshare. Ta hjälp av en professionell fönsterputsare i Göteborg för att slippa göra jobbet själv.

Rensa

Säger väl sig själv, men i samband med att ni planerar att sälja boendet kan det vara en bra idé att rensa ut alla gamla saker istället för att vänta till flyttfirman och byggstädarna kommer.

Sälj som renoveringsobjekt

Renoveringsobjekt kan vara bland de mest säljande objekten. Alla älskar att sätta sin egen prägel på sin bostad, detta kan dock innebära att ni får mindre betalt än om ni skulle renovera det själva. Samtidigt slipper ni riskera pengar som ni måste lägga ut för att genomföra renoveringen.

 

Hoppas du gillade våra tips. Kommer du på något annat kan du skriva det i kommentarerna.