Tre bra saker att hålla koll på innan du köper elbil

Det finns en del bra saker att veta när det kommer till en så stor investering som en investering i en elbil. Det kan vara svårt att hålla koll på allt och veta vad som gäller, därför ska jag lista ett gäng saker att hålla koll på när det kommer till din nya elbil.

 

Det första du ska hålla koll på är din laddare. Ska du ha en laddbox eller stolpe? Bor du i villa eller lägenhet? Det spelar egentligen inte så stor roll, men det påverkar själva installationen. Om du bor i en villa och har ett eget garage rekommenderar jag att du köper en laddbox och monterar upp i garaget. Det blir enklast för dig att bara gå ut på morgonen och sätta igång bilen och köra. Du kan behöva hjälp med installation av laddbox, men det är väldigt enkelt och man kan oftast få hjälp av återförsäljaren. Det är viktigt att installera boxen rätt så att det inte börjar brinna eller är en säkerhetsrisk.

 

Det är även viktigt att komma ihåg att man inte ska bli skrämd av varken laddningen eller kostnaden. Just laddningen går att lösa på flera sätt och om man planerar i förväg kan man kolla upp platser där man kan ladda och kontrollerar tillgänglighet etc på platsen.

 

Många är oroliga för att batteriet inte ska räcka så länge som man tror, men de flesta moderna elbilar har extremt lång räckvidd, och kan matcha med bilar som går på bensin. Det ska absolut inte vara ett orosmoment om du fundera på att investera i en grön bil. Om du är riktigt orolig så kan du skaffa en hybridbil som går på hälften bensin. Dock finns det massvis med bensinstationer som också har laddare.
Om kostnaden skrämmer dig så ska du inte vara orolig! Det finns massor av bidrag som erbjuds till dig som köper en grön bil. Det är bara att söka på ladda hemma bidrag så får du upp massvis med subventioner från staten och kommunen som du kan ansöka om.