Att spara till bostad

Det är väldigt klokt att bospara redan i ung ålder. Vissa har föräldrar som har lagt undan pengar varje månad till sina barn på bospar konto – andra inte, och oavsett vilket så är det ett väldigt klokt val att börja spara till drömbostaden i så tidig ålder som möjligt.

Några exempel på när du kan börja spara.

  • När du feriearbetar – ta en viss andel av lönen och lägg den på ett särskilt bospar konto.
  • Vecko- eller månadspeng – fråga dina föräldrar om du kan få en extra slant, om du lovar att spara den till bostad. Du kommer garanterat få en stolt min och ett Ja följt av ett leende. Inte bara för att föräldrar ofta faktiskt vill att deras barn ska flytta ut så snart de kan.
  • Födelsedag, namnsdag, julklapp. Önska dig i present att få ett belopp insatt på ditt bospar-konto – du kommer bli belönad med både det, och även andra presenter tack vare ditt ansvars initiativ.

Förutom tricks som ovan, så kan man ju också spara genom hårt arbete, och det behöver inte vara mycket utan kan räcka med några hundringar i månaden till att börja med för att komma igång.

Prisras på bostadsmarknaden under hösten 2018

Bostadsläget i Stockholms olika områden är just nu lite ostabilt, och priserna kan vara på väg ned bottennivåer. Den som vill sälja bostad och som har spekulerat bör omgående försöka få den såld.

Se fantastiska lägenheter i Barcelona. Eller kolla in bostadsläget i Stockholm.