Factoring förenklar livet för företagare

Som företagare är man att ha många bollar i luften, är man egen eller mindre bolag så är det inte ovanligt att man har hand om ekonomin själv. Men det är inte bara små bolag utan även större bolag som kan få problem med likviditeten. Just tillgången till likviditet är ibland bekymmersamt, det kan bero på en rad faktorer varför man kan få en dipp. Dels kan det bero på att man har fakturor ute som ännu inte betalats eller så kan man helt enkelt extremperioder på året där merparten av försäljningen sker och är det på den andra halvan av året så kan man ha problem med likviditeten under våren speciellt om det är så att kostnaderna ligger i samband med försäljningen men intäkterna kommer senare. Det är vid dessa tillfällen som factoring kan hjälpa till rejält och skapa balans i böckerna.

Sälja och belåna sina fakturor

För att få ordning på likviditeten kan man till exempel sälja eller belåna sin faktura. Vad är fakturabelåning? det innebär att man slipper vänta på betalning från kund utan man säljer eller belånar fakturan vidare till ett finansbolag som tar över ansvaret för indrivningen av fakturan. Du själv har pengarna på kontot inom 24 timmar allt som oftast. Kan det vara så enkelt? Det är det faktiskt dock är ”nackdelen” att det innebär att en tredjepart också ska göra vinst, det kostar således en del av fakturabeloppet som dras direkt, det är inget du behöver tänka på. Fördelarna är så klart att du inte behöver tänka mer på fakturan, ditt ansvar att driva in, vänta eller påskynda fakturans betalning är som bortblåst.

Factoring gör det lättare för företag att hålla ordning på sin likviditet därför är finansbolag som Prioritet Finans en hjälpande hand för det svenska näringslivet. Lycka till med affärerna!