Leva billigt

Att leva grönt
Idag när jag körde hem från jobbet så kom jag och tänka på hur många det var som fortfarande tankade på bensinstationerna. Jag som själv försöker vara miljömedveten och kör vanligtvis en elbil med miljövänlig el så jag kände mig ganska frustrerad över detta. Hur kan människor fortfarande vara så ignoranta? Det är en moralisk fråga anser jag, att lämna jorden så som vi själva fick ärva den. Varje dag konsumerar vi mer och mer, och populationen ökar för varje år som går. I takt med att isarna smälter och att växthusgasernas effekter är ett reellt problem måste vi tänka om och tänka nytt. Jag tänkte därför ge er lite tips på hur man kan göra just detta, att leva som man lär, hur lever man mer grönt?

Håll hårt i pengarna
Det ska inte behöva vara dyrt att bry sig så mitt första tips är att försöka hitta det billigaste elbolaget som använder sig av förnybar el. Det är inte bara fördelaktigt ur ett miljöperspektiv men även ur ett ekonomiskt perspektiv om man kollar runt och försöker hitta den bästa dealen. Det blir aldrig irrelevant eller onödigt att kolla runt och hålla hårt i sina pengar. På tal om att hålla hårt i pengarna, förutom att kolla runt så finns det saker i vår direkta närhet som går att göra redan nu. När du lämnar bostaden på mornarna, glöm inte att dra ut sladdarna och släck lamporna, inte bara för din egen säkerhet, att ha elen på medför en brandrisk, men också för miljöns skull. När hela familjen ska vara borta i mer än en vecka, lämna då inte TV:n och andra apparater på standby. Detta är några enkla saker som inte kräver mer än en påminnelse. Samtidigt som du är försiktig men privatekonomin så ökar den hållbara livsstilen. Medvetenhet i kombination med billig el gör gott för alla!

Solceller?
Om du bor i villa och känner för en riktigt bra investering för dig själv och framtiden så är soldriven energi det du ska satsa på! De går att montera upp på gräsmattan eller taket. Dessutom är de inte bara snygga, men det skriker medvetenhet om dem! Det visar dina grannar att du vet vad du håller på med och du gör det du kan för framtidens skull. Vi ska inte förneka att det råder ständig tävling mellan grannar och olika hus, varför skulle annars halva kvarteret råka renovera källaren ungefär samtidigt? Du kan starta en grön trend i ditt grannskap om du väljer att köra solenergi med solceller. Visst är de lite på den dyrare sidan, men se det som en investering som varar hela livet och efter! Se det som att alla måste dra sitt strå till stacken, och om ditt strå kan få fler att dra sina så ska du se det som en personlig förtjänst också!