Har du budgeterat din lön?

Det här är något jag märker att många helt struntar i. Vi kanske ska backa bandet och förklara vad som menas. För handen på hjärtat! Hur många gånger har du tänkt att, – nej nu måste det bli en förändring när lönen är helt slut kring den 10:e i månaden.

Det här är något som fler än du stressas av och inte minst så märks detta på låneinstituten som öppnar upp för lån med utbetalning dygnet runt och smslån med utbetalning helger.  Och detta är du inte ensam om att utnyttja och uppskatta, tjänsterna används av fler och fler och min syn på smslån är att så länge du har råd att betala tillbaka i tid och inte plågas av dyra amorteringar och räntekostnader varje månad så är det ok.

Men hur kommer man bort från behovet av extralån i mitten av månaden då? Jo genom att budgetera din lön så undviker och tydliggör du vart du har dina största kostnader och där med möjlighet att begränsa dessa eller iaf möjlighet att dra ner på annat som gör att pengarna räcker hela månaden.

 

Kalkylera vecka för vecka och ta med alla utgifter som busskort, elräkningar, luncher och fritid och nöjen och försök ta höjd för oförutsedda kostnader. Gör så här varje månad så ska du se att din lön räcker längre.