Hur fungerar fakturabelåning?

Tempot i den finansiella sektorn har som alltid varit högt, köp och sälj går på högvarv och det gäller att hänga med. Beroende på den verksamhet som man har sitt företag i är det viktigt att likviditeten är i balans för att ha resurser att kunna investera när läget ges. För många företag som går bra kan det vara att man har många fakturor i omlopp som väntar på betalning. Pengar som man i teorin har men inte har tillgång till. Sitter man i denna sits kan det vara bra att ta hjälp av ett finansbolag som belånar ens fakturor.

Hur fungerar fakturabelåning

För att snabba upp processen med att få tillgång till kapital när du har fakturor som ligger i väntan på betalning kan du således sälja fakturor till ett företag som jobbar med factoring. Det som då sker att finansbolaget betalar in pengarna för din faktura minus ett arvode som de tar och du slipper vänta på att kunden betalar. Factoringföretaget tar över ansvaret för att betalningen sker. Fördelarna med fakturaköp är just att det blir enklare för dig att fortsätta det som du är bra på, din verksamhet. Factoring eller fakturaköp växer stadigt och många bolag ser positivt på att ha en god likviditet istället för att vänta 30 dagar på att kund betalar. Hur fungerar factoring för dig? Mycket beror på din verksamhet och hur lönsamheten ser ut och vad ni har för investeringar i nuläget. Factoring passar inte alla, arbetat man med små marginaler och långsiktigt kan fakturaköp vara mindre bra medans har man höga marginaler och växer snabbt kan det vara en utmärkt ide att låta ett finansbolag köpa din fakturor för att på så vis garantera att din verksamhet kan fortsätta att växa och stärka sin position. Det finns många aspekter att ta i akt som entreprenör och företagare.

Belåna fakturor

Vi tar ett litet exempel, Ida driver en fotostudio och Magnus en kiosk, Ida har just fotat ett reklamuppdrag och får nu ett erbjudande om att ta ett ännu större jobb men för det krävs en ny kamera som kostar 85000 kronor och arbetet ska börja om 8 dagar. Ida väntar på att första reklamuppdragets faktura på 130.000 kronor ska komma in innan hon kan investera i sin nya kamera. I det här läget kan Ida vända sig till ett factoringbolag och hon får pengarna på kontot inom ett par dagar för hon säljer fakturan. Magnus som driver en kiosk har inte lika stora behov av snabba investeringar. Sälja en faktura är bra i vissa lägen, speciellt nära man ser sig kunna investera sig vidare.

Prioritet Finans är ett finansbolag med lång erfarenhet av hjälpa företag med fakturaköp och få ordning på likviditeten. Om du tror att att de kan hjälpa dig kan vi rekommendera att du tar kontakt med dem.