Här kommer ett par smarta eltips – från mig till dig!

 

När man ska välja elbolag och när man rent generellt tänker på el så tycker jag att det kan kännas som en fullständig djungel, åtminstone i början! Men frukta ej kära vän, det är det inte så fort som du funnit din rätta kompass, och det är det jag är här för att ge dig idag. Du kanske känner dig förvirrad nu, men snart kommer jag att förklara mer.  

 

El är idag en stor del av våra liv och vardag, och vi är faktiskt fullkomligt beroende av el och skulle inte klara oss länge utan el. Det här kanske låter som en läskig tanke, men låt dig inte skrämmas – el är en underbar uppfinning som ger oss mycket gott, man måste bara lära sig att välja bra el och bra metod så det varken svider i plånboken eller hos moder jord. Här kommer några av mina bästa tips som jag tänkte dela med mig av. 

 

  • Ta tillvara på naturen och ladda med energi från solceller

 

Många tänker sig el ungefär som något som en maskin måste framställa, men sanning är att svaret oftast är så enkelt som att det bara krävs en maskin som omvandlar energi till el. Ett bokstavligen lysande exempel är att få el av Solenergi med solceller. På så sätt tar man vara på naturens kraft och laddar automatiskt solcellerna så fort solen lyser. 

 

 

  • Införskaffa dig en egen laddningsstation till bilen hemma

 

Många människor väljer idag att köpa en elbil – och då har jag en mycket god nyhet till dig då det är en riktigt klimatsmart bil. Många kan dock tycka att det känns meckigt att åka iväg och ladda bilen någon annanstans, och då är det smart att kunna Ladda bilen hemma ju! Att ha en hel laddningsstation hemma tycker många låter dyrt, och det kan det självklart bli men just därför så är det lysande att kunna Köpa laddbox att exempelvis ha i garaget.

 

 

  • Välj den elleverantör som har bäst och billigast el

 

En stor bov när det gäller priserna på elen kan vara vilket elavtal du tecknat samt vilket elbolag som du köper el från. Det är viktigt att med ett kritiskt öga se igenom flashiga erbjudanden och välja ett elavtal som kommer att gynna dig. Tycker du inte att din elleverantör erbjuder dig bra el till ett rimligt pris så bör du Byta elleverantör.